gingiberi.blogg.se

gingiberi- ingefära på latin

Myskpumpasoppa

Publicerad 2017-01-20 15:26:36 i Mat och dryck,

Temat för Månadens Gröna i januari är billig mat. Det är ett bra tema för att visa att det inte behöver kosta mycket att laga god, näringsriktig, vegetarisk mat. Här kommer receptet på myskpumpasoppa som passar alldeles utmärkt att äta under det kalla vinterhalvåret.

 
Recept:
1 myskpumpa
1 gul lök
400 gr kokosmjölk
5 dl vatten 
1 msk currypasta
 
Gör så här:
 
Skär pumpan i klyftor och skär bort skalet. Skär och skrapa bort trådar och kärnor. Skiva i bitar.
Fräs löken i en gryta.
Tillsätt currypastan.
Häll i vattnet och låt koka tills bitarna är mjuka.
Häll i kokosmjölken och rör om.
Toppa med rostade pumpakärnor.
Jag lade koriander på toppen men det var bara för dekoration.
Enjoy!
 
 
 

Aubergine pizzor

Publicerad 2017-01-01 20:17:20 i Mat och dryck,

Tiden då årets första dag var en dag av baksmälla och sängliggande är som tur är avlägset. I stället har denna dag varit som vilken vanlig dag som helst och med normal vätskenivå i kroppen. Trots denna nyktra glättighet så kände jag för att göra pizza i dag. Alla vet ju att det säljs som mest pizzor första januari och jag var väl lite pizzasugen jag med. Men nu var det dags för en auberginepizza debut, alltså brödfria minipizzor med botten av aubergine. Och det blev riktigt bra, märk väl att jag är en människa med mycket ohälsosamma matvanor i bagaget och att jag ändå gillade denna för mig nya variant. Som vanligt så är mina recept veganska och glutenfria.

Ingredrienser:

*En stor aubergine

*Salt

Tomatsås:

*300gr krossade tomater

*3 msk tomatpuré

*2 vitlöksklyftor

* En nypa peppar och salt

* 2 tsk örtkryddor, basilika och oregano.

Topping:

*2 tomater

*Ca 7 färska champinjoner

*En halv röd paprika

*2-3 dl riven ost

*Oregano

Gör så här:

Skiva auberginen i ca 1/2 cm tjocka skivor, på bakplåtspapper förslagsvis. Salta och låt dem ligga där i 10 minuter.

Häll alla ingredienserna till tomatsåsen i en kastrull. Låt småputtra på svag värme under omrörning i 5 min.

Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och stek dem i olja, en minut på vardera sida. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och lägg på tomatsåsen på bottnarna.

Fördela toppingen jämnt på skivorna. Sist på med osten och oreganon.

In i ugnen i 10 min på 200 grader.

Enjoy!

 

 

 

 

 

 

 

 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela