gingiberi.blogg.se

gingiberi- ingefära på latin

P som i paj

Publicerad 2017-04-21 16:09:20 i Mat och dryck,

Månadens Gröna har under april månad bokstaven P som råvara. Jag gjorde en paj, helt enkelt. Den blev lite lik en pizza så där får vi ett till p, pizzapaj. 

Pajen är vegansk men inte glutenfri, men det är bara att ta glutenfritt mjöl om man vill ha det så. Efter att ha ätit glutenfritt i sju år så tröttnade jag. Jag har inte glutenallergi men åt ändå glutenfritt av hälsoskäl. Jag kände att det var så trist att aldrig kunna ta del av de färdiga godsakerna i matbutikerna utan fick alltid köpa tre gånger så dyra produkter som dessutom kändes torra och smaklösa. Och det går inte att komma ifrån att det är en väsentlig skillnad på att äta pizza på restaurang, om det är glutenfritt eller inte. Den glutenfria är trist och alltid dyrare.
Så här kommer receptet till min paj. Väldigt god uppskattad av hela familjen.

Ingredienser

Pajdeg:
* 3 dl valfritt mjöl (men för miljöns skull, ekologiskt)
* 1 dl kokosolja (i stället för creepy margarin eller smör från en stackars ko)
* 1/2 dl kallt vatten 

Fyllning och täcke:
* 1/2 röd paprika
* 1/2 paket (hela paketet var på 250gr) färdig bondbönefärs (nej, jag är inte perfekt... ännu)
* 1/2 broccoli 
* 1/2 paket havre fraiche
* 3 msk osötad mandelmjölk
* 1 tsk sriracha
* ca 3 bitar soltorkad tomat
* 1/2 dl vegansk blåmögelost
* 3 skivor vegansk mozzarella

Gör EXAKT så här (skoja bara):

Blanda mjöl, kokosolja och vatten i en bunke. Lättast om du har en maskin med degkrokar. Platta ut degen i en pajform, nagga med en gaffel. Ställ in degen i kylen i en halvtimme. 
Sätt på ugnen på 225 grader.
Hacka paprika och broccoli, blanda tillsammans med bondbönefärsen och soltorkade tomaterna. 
Blanda ihop havrefraichen, mjölken och srirachan. 
Förgrädda degen i ugnen i 10 minuter.
Ta ut och häll i blandningen  med paprika, broccoli, bondbönor och tomater.
Häll på blandningen med havre fraiche och mjölk.
Riv och häll på "blåmögelosten" och lägg på "mozzarellan".
In i ugnen i ca 15 minuter. Lägg på mer tid om osten inte har hunnit smälta ordentligt.

Enjoy!




Kommentarer

Postat av: anneliesblomsterochbakverk

Publicerad 2017-04-22 18:53:42

Men du vad roligt med pizza! Underbart bidrag och ser så gott ut :) Vad härligt att du är med och inspirerar i Månadens Gröna.

Svar: Tack 😊
gingiberi.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela