gingiberi.blogg.se

gingiberi- ingefära på latin

Fröknäcke med cashewost

Publicerad 2016-05-21 08:10:26 i Mat och dryck,

Recept på fröknäcke med cashewost

Fröknäcke:
1 dl pumpakärnor 
1,5 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön 
1 msk fiberhusk 
0,5 dl olivolja
2 dl kokande vatten

Tillredning:
Häll i alla ingredienser i en skål, rör om, smeta ut ingredienserna på bakplåtspapper på en plåt. In i ugnen, 150 grader i minst en timme. Jag brukar stänga av ugnen efter en timme och låta frökakan vara kvar i några timmar.




Cashewost:
300 gr cashewnötter
2,5 dl vatten
1 mjölksyrekapsel
1 tsk havssalt
1 msk näringsjäst/ öljäst
1 tsk citronjuice
hackad basilika
hackade soltorkade tomater i olja 
hackad gräslök
1 krm vitpeppar
1 nypa muskotnöt

Tillredning:
Blötlägg nötterna i vatten i 8 timmar.
Skölj nötterna.
Mixa med 2,5dl vatten.
Häll i probiotikan. Mixa.
Häll smeten i en ostpåse/ tygtrasa och knyt ihop.
Lägg påsen i en sil som du lägger på en skål. Lägg på en annan bunke med 37 gradigt vatten, för att få tyngd.
Låt stå i rumstemperatur i ett dygn.
Tillsätt salt, öljäst, citron, peppar, muskotnöt, basilika, gräslök, soltorkade tomater.
Forma osten eller lägg den i bara i en skål och in i kylen ett par timmar.
Osten håller i kylskåp i ungefär en vecka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela