gingiberi.blogg.se

gingiberi- ingefära på latin

Rå midsommar

Publicerad 2016-06-26 22:21:43 i Mat och dryck,

Eftersom jag, eller alla som väljer att fira midsommar i närheten av mig, är väldigt otraditionella så hade vi en vegansk- rawfood- alkoholfri midsommar. Jag gjorde bland annat raw desserter och den här chokladen är bland det godaste jag någonsin gjort, jag tog receptet från min hälsoguru som driver bloggen morotsliv.com.
Kika in där, jag blir i alla fall superinspirerad av allt hon skriver om, och jag är en mycket svårimpad person.
Här kommer i alla fall receptet, så som jag gjorde den (ändrade lite)

Recept:

*2 dl kokosolja
*2 dl kakaopulver
*2 msk kokossocker
*En halv tsk salt

Rör ihop allt. Eftersom vi hade det så fasligt varmt här så behövde jag inte smälta ned oljan. Kokosolja smälter om det är 25 grader eller varmare.
Lägg fram 15 formar och dutta en matsked smet i varje.
Lägg i kylen.

*2 dl jordnötter (rena nötter, inte sådana som är saltade med giftsalt med klumpförebyggande E- ämnen som förvandlas till cyanid i tarmarna.)
*2 dl gojibär
*2 dl russin (inga amerikanska besprutade Monsantorussin)

Rör ihop nötterna (jag hackade jordnötterna då småbarn också skulle äta) russinen och bären tillsammans med chokladsmeten som blev kvar.
Se efter i kylen om smeten i formarna stelnat.

*Jordnötssmör

Klicka en tesked jordnötssmör på varje chokladbotten.
Klicka en matsked av smeten med russin, bär och nötter på jordnötssmörsklutten.
Ställ in en stund i kylen för att stelna.
Ät för de är verkligen supergoda!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela