gingiberi.blogg.se

gingiberi- ingefära på latin

Den råa kladdkakan med jordgubbar

Publicerad 2016-06-28 12:20:11 i Mat och dryck,

Jag känner mig fortfarande skakad över att jag hittade jordens största fästing på Ringo i morse, men jag försöker samla mig så att jag kan dela med mig utav ännu ett superrecept som jag hittade hos bloggen morotsliv.com. En raw chokladtårta som påminner mycket om kladdkaka och som jag serverade under vårt icke traditionella midsommarfirande. Jag ändrade lite i det ursprungliga receptet, som vanligt. Och som alltid så är mina recept veganska, glutenfria och utan raffinerat socker.
 
 
 
 
 
Recept:
 
* 3,5 dl mandlar
* 1,5 dl cashewnötter
* 3 dl mjuka dadlar
* ½ tsk salt (rent havssalt utan klumpförebyggande ämnen)
* 1 msk macapulver
* 2 msk kakaopulver (alltid rå när det är rawrecept)
* 2 msk agavesirap
 
Mixa först nötterna skilt och dadlarna skilt. Mixa sedan allt tillsammans.
 
* 4 bananer (eko, of course)
* 75 gr kakaosmör
* 2 dl smält kallpressad kokosolja
* ½ dl kakaopulver
* 2 msk carobpulver
* 1 dl kokossocker
* ½ msk maca
* ½ msk lucuma
* 1 tsk ashwagandha
* 1 nypa chilipulver
* 1 tsk salt
 
Mixa allt och tillsätt en ingrediens i taget. Ställ i frysen en halvtimme. Dekorera med jordgubbar och kokos.
Jag hittade alla mystiska ingredienser vid stormarknadens hälsohylla (Citymarket Finland) så jag behövde inte bege mig längre bort än så. Hoppas att det är lika bra utbud på Ica och Coopan i Sverige.
 
VARNING:
Vid mixande av dadlarna så började mixerdelen av plast smälta och själva motorn slutade att fungera (efter att den fått lugna ner sig så fungerade den igen som tur var). Vår mixer är inte någon hardcore variant så dadlarna höll på att bli dennes död, så tänk på det innan du börjar mixa. Om jag pajar en till mixer så får jag mixerförbud av sambon så jag måste hitta en variant som är speciellt bra till rawfood.

Rå midsommar

Publicerad 2016-06-26 22:21:43 i Mat och dryck,

Eftersom jag, eller alla som väljer att fira midsommar i närheten av mig, är väldigt otraditionella så hade vi en vegansk- rawfood- alkoholfri midsommar. Jag gjorde bland annat raw desserter och den här chokladen är bland det godaste jag någonsin gjort, jag tog receptet från min hälsoguru som driver bloggen morotsliv.com.
Kika in där, jag blir i alla fall superinspirerad av allt hon skriver om, och jag är en mycket svårimpad person.
Här kommer i alla fall receptet, så som jag gjorde den (ändrade lite)

Recept:

*2 dl kokosolja
*2 dl kakaopulver
*2 msk kokossocker
*En halv tsk salt

Rör ihop allt. Eftersom vi hade det så fasligt varmt här så behövde jag inte smälta ned oljan. Kokosolja smälter om det är 25 grader eller varmare.
Lägg fram 15 formar och dutta en matsked smet i varje.
Lägg i kylen.

*2 dl jordnötter (rena nötter, inte sådana som är saltade med giftsalt med klumpförebyggande E- ämnen som förvandlas till cyanid i tarmarna.)
*2 dl gojibär
*2 dl russin (inga amerikanska besprutade Monsantorussin)

Rör ihop nötterna (jag hackade jordnötterna då småbarn också skulle äta) russinen och bären tillsammans med chokladsmeten som blev kvar.
Se efter i kylen om smeten i formarna stelnat.

*Jordnötssmör

Klicka en tesked jordnötssmör på varje chokladbotten.
Klicka en matsked av smeten med russin, bär och nötter på jordnötssmörsklutten.
Ställ in en stund i kylen för att stelna.
Ät för de är verkligen supergoda!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela