gingiberi.blogg.se

gingiberi- ingefära på latin

Jambalaya

Publicerad 2016-07-09 22:29:16 i Mat och dryck,

En vegansk jambalaya, blir det bra det? Svar JA! Jag har serverat den till inbitna köttätare och de har alla gillat den. Och tvååringen älskar min Jambis, varje gång han hittar en bit selleri så säger han glatt att kaninerna också äter det. Han vet att det är bra att äta det som kaninerna äter.
Svärfars kommentar om min Jambalaya var:- Om det är så här gott att äta vegetariskt så vill jag också vara vegetarian.
Inte illa med tanke på någon som ätit kött i snart åttio år.
Jag hakar på Månadens Gröna som har tomater som julimånadens tema, att laga någonting ätbart av tomater, vegetariskt eller veganskt!

Recept Jambalaya

* 1 stor gul lök
* 4 vitlöksklyftor
* 4 vegankorvar
* 4 paprikor
* 6 selleristjälkar
* 1 purjolök, hela den gröna delen.
* 3 tsk chilipulver
* 6 st lagerblad
* 1 kg krossade tomater
* 2 tsk saffran
* 2 krm peppar
* 16 dl buljong
* 8 dl jasminris (glöm inte att skölja ordentligt först)

Gör så här:
Hacka gullöken, skiva vegankorvarna, hacka paprikorna, sellerin och purjolöken.
Fräs i valfri olja (visste du att rapsolja är skadligt för hälsan? Det ökar risken för hjärt och kärlsjukdomar samt cancer på grund av genmanipulation av fröna) i en stor gryta.
Pressa vitlöken, häll i kryddorna, buljongen, krossade tomaterna och riset. Låt sjuda tills riset mjuknat. VIKTIGT! Rör om mycket i grytan då riset har en tendens att bränna sig fast i botten.
Det är svårt att säga för hur många maten räcker till då vi själva äter rätt mycket, ja, mer än vad andra tycks göra i alla fall. Men kanske för 8- 10 personer? Jag gjorde i en stor gryta.

Då köket är under renovering så gjorde jag maten utan fläkt och lampor, tur att det fanns en gnutta dagsljus kvar ute (ser ni sladdarna i vänstra hörnet, visste liksom inte var jag skulle ställa mig och fotografera)

Hejdå sjuttiotalskakel, snart är ni ett minne blott. Så här opretentiöst ser det ut på vår diskbänk just nu, spirulina, natursten, msm, penslar, kokosolja och hamapärlor. Samt Lilla My och rymdfarkosten till vattenkokare. De ser ut att trivas tillsammans.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela