gingiberi.blogg.se

gingiberi- ingefära på latin

Lussekatter, vegan of course

Publicerad 2016-12-12 22:37:25 i Mat och dryck,

Då har jag till vår stora glädje lyckats baka glutenfria och veganska lussekatter, utan raffinerat socker dessutom! Och de blev jättegoda, smakade precis som de urprungliga lussekatterna så vi har inte gått miste om någonting. 
 
 
Recept (ca 30 st bullar)
1,5 dl kokosolja
2 pkt saffran
5 dl osötad mandelmjölk + lite till pensling
50 gr torrjäst
2 dl agavesirap
½ tsk salt
2 dl havre fraiche
1 kg glutenfritt mjöl
1 msk fiberhusk
60 russin (ja, två per bulle)
 
Gör så här:
Smält kokosolja, blanda med saffran. Tillsätt mjölken, jag värmde upp det först. Pricka in att blandningen är 42 grader innan du häller i jästen.
Tillsätt sirap, salt, havre fraiche och ca 2/3 av mjölet, samt fiberhusken. Arbeta degen med maskin eller så kör du hard core varianten och gör det för hand. Ta i lite mera mjöl vid behov men spara till bakningen också. Låt degen jäsa under bakduk i en timme, den ska då helst ha uppnått dubbel storlek.
Ta upp degen på mjölat underlag och baka ut den till lussekatter. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa i ca en halvtimme. Själv glömde jag att lägga bakdukar över men det gick bra ändå.
Ugnen på 225 grader, pensla med mjölk och tryck russinen i bullarna. Grädda i 8- 10 min.
Njut av dina veganska och glutenfria lussekatter!
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-12-18 18:46:22

Hej Pia, dén skal jeg prøve næste år! De ser gode ud. 😀

Svar: Tack! Det tycker jag absolut att du ska göra 😊
gingiberi.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela