gingiberi.blogg.se

gingiberi- ingefära på latin

Broccolipaj

Publicerad 2016-12-13 20:09:06 i Mat och dryck,

I dag kände jag för att laga en broccolipaj, det var länge sedan jag gjorde det sist och jag har aldrig lagat den här varianten. Pajen är glutenfri, vegansk och lagad med kokosolja som matfett i stället för otäckt margarin.


Recept

Pajbotten:

2 dl kokosolja
4 dl glutenfritt vetemjöl
1/2 msk fiberhusk
2 msk vatten

Fyllning:

300 gr broccoli
1 purjolök
3 st vitlöksklyftor
3-4 dl riven veganost

Stanning:

2 dl havre fraiche
2 dl blomkålssoppa
1 tsk shriracha
1 krm peppar 

Gör så här:

Smält oljan, blanda med mjöl, fiberhusk och vatten. Arbeta den till en grynig deg.
Tryck ut degen i en pajform och ställ i frysen i 10 min.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 min.
Skär broccolin i småbitar och koka i ca 5 min, låt vattnet rinna av.
Hacka hela purjolöken i småbitar.
Fräs löken i kokosolja och pressa i vitlöken.
Häll i havre fraichen, blomkålssoppan, pepparn och shrirachan i en skål och rör om.
Fördela löken, broccolin och den rivna osten i pajskalet och häll över stanningen.
Sätt i ugnen, 200 grader, i ca 35 minuter.
Servera med krispig isbergssallad och körsbärstomater, förslagsvis.






Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela